PDA

View Full Version : Wipers acting funny


Rezarf
12-11-2007, 09:52 PM
I have normal operation on low speed on my wipers, but when I bump up to warp speed, they stay the same...

Any ideas where to start?

Figured I would pull and clean the motor. What else, switch?

Thanks!

Drew

subzali
12-12-2007, 07:01 AM
Switch is pretty easy, I would probably start there...your contacts might be a little corroded.

Romer
12-12-2007, 07:41 AM
The little 1 ohm resistor that looks like a tube over the blower motor. Passenger side top part going into the firewall.

nakman
12-12-2007, 08:33 AM
Hey Romer if you knew how to fix this then how come.. ah, never mind.




:) :) :)

subzali
12-12-2007, 08:36 AM
I'm pretty sure that resistor is for the front heater blower...but maybe not.

Rezarf
12-12-2007, 09:26 AM
The little 1 ohm resistor that looks like a tube over the blower motor. Passenger side top part going into the firewall.

How do I check that?

Thanks! :D

corsair23
12-12-2007, 12:32 PM
Drew,

Can't help much other than point out this thread in MUD I came across the other day and "subscribed" to in case I ever need it down the road. I bought a spare wiper motor awhile back for a spare and saw this thread on how to test the motor (which I have yet to do)...

So, if you get to the point where you are wondering if the motor is the issue, or just want to test it to rule it out, this might help :thumb:

FJ40 Wiper Motor Testing Procedure (http://forum.ih8mud.com/showthread.php?t=192561)

Rezarf
12-12-2007, 05:13 PM
Thanks Jeff!

I am going to tear into it soon.

Drew