Rising Sun Member Forums

Rising Sun Member Forums (http://www.risingsun4x4club.org/forum2/index.php)
-   General Tech Forum (http://www.risingsun4x4club.org/forum2/forumdisplay.php?f=17)
-   -   3rd Gen 4Runner clock - fix or replace? (http://www.risingsun4x4club.org/forum2/showthread.php?t=13084)

SteveH 05-19-2010 10:10 AM

3rd Gen 4Runner clock - fix or replace?
 
My 1998 4runner clock display fades in and out - I know there's a fix for this but cannot find it in any forums. Alternatively, does anyone have a clock for sale?

Thanks - Steve

JadeRunner 05-19-2010 01:33 PM

My clock would go on and off randomly until it just gave up completely. I identified that others has the same issues an indeed the clock just needed to be replaced. I thought it might have been a loose wire. I believe I had a hard time locating one if I remember right. Plus, I didn't want to pull my dash apart again with everything that's all set in there now. So I just use the clock on my aftermarket stereo.

Good luck.

DaveInDenver 05-19-2010 01:54 PM

Quote:

Originally Posted by JadeRunner (Post 150117)
I believe I had a hard time locating one if I remember right. Plus, I didn't want to pull my dash apart again with everything that's all set in there now. So I just use the clock on my aftermarket stereo.

Back in the era of my truck this clock was optional and mine didn't get the the option. So when I looked into it I was big time turned off by the >$50 used price and even the special new price was simply ridiculous. So my solution was the same as yours, an Alpine CDA-9820...

SteveH 05-19-2010 02:10 PM

Thanks. I have the OEM stereo, so no extra clock on the dash. A guy on eBay will fix yours and mail it back, and claims he has fixed 150 of these clocks so far. I could do that, but wondered if it's just a loose wire and if I could easily fix it. There must be a known 'street fix' for this - I just can't find it.

Red_Chili 05-19-2010 02:34 PM

Mine does it too. I might tear into it this weekend or next. Suspect a cold solder.

SteveH 05-19-2010 03:00 PM

Found something on Mud that mentioned a poor connection inside the clock between four small springs (located behind the connector, in the clock itself). The four springs connect the clock to the connector in some way. The springs can be stretched and contacts cleaned. I will tear into mine, too, and see if this fixes it.

TIMZTOY 05-19-2010 04:19 PM

had a simmiler issue with my 89 injust took the click apart and found a bad connection inside. And re solidered it. Viola fixed.

Big John 05-19-2010 05:44 PM

If none of that works, you could always go this route:lmao:
http://www.netpaths.net/blog/wp-cont...lavor-flav.jpg

JadeRunner 05-19-2010 11:05 PM

Sounds logical to me. Cold solder somewhere in the ****. I can be repaired for sure.

I used to be able to slam the top of the dash above the clock with my hand to get it to go back on.

You guys tear into it this weekend and report back.

Ron Helmuth 05-28-2010 06:06 PM

one for sale over on Yota Tech Marketplace for $30. Guy advertises on T4R.org for a repair of around $19 I believe.


All times are GMT -6. The time now is 03:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.