Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > General Tech Forum

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-17-2010, 08:58 PM
Zero1 Zero1 is offline
Rock Stacker
 
Join Date: Sep 2009
Location: Arvada, CO, USA, Earth
Posts: 26
Default Locker axle swap not locking

repost from Mud but maybe someone here will catch it with less posts streaming through

I'm struggling to figure out what I skipped or have overlooked. The front locker plugged right into the existing harness. The rear plugged into the swapped subharness which plugged right into the existing harness inside the rear firewall. The locker switch plugged right into the existing harness. ECU replaced.

What might I missed?


(97 LX450. Axles and ecu from 97 lx450; engaged fine upon removal from donor)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-18-2010, 02:31 AM
corsair23's Avatar
corsair23 corsair23 is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Littleton
Posts: 8,698
Default

Romer has done the rear swap IIRC so maybe he'll chime in but just a shot in the dark...Did you pop a fuse in to the appropriate spot on the fuse block to power the lockers?

Of course now that I look at the fuse chart it appears that is the same fuse for the center and front/rear lockers. Maybe check to make sure the fuse isn't blown?

What, if any, indications are you getting with regards to the lockers? Did you put in bulbs for the locker icons and I assume you are either locking the center diff via a switch or shifting into low before turning the dial.
__________________
Jeff Z. (the "not quite as skinny" one)
TLCA #17037
'97 LX450 - aka "The Whale"
'97 FZJ80 Antique Sage AE #267, stock
12/74 FJ40, 2F, SM420, 4" Lift, ARBs, 33" MTRs

:

"...anything else i can do for you guys, how about i wash your car or mow your lawn while you figure out your firewall system? I am now boarderline insane/unibomber." Kipper

"That assumes I'm even capable of pulling and stabbing..." Jacket

"I really like having a detachable unit." Beater
Reply With Quote
  #3  
Old 09-18-2010, 02:38 AM
Zero1 Zero1 is offline
Rock Stacker
 
Join Date: Sep 2009
Location: Arvada, CO, USA, Earth
Posts: 26
Default

I didn't put in the indicator bulbs. I can hear and feel engagement. I've tested with both low and CDL switch. Fuse is good, center locks just fine. I'm confounded :-\ Time to start chasing electrical gremlins it'd seem
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 10:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.