Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Other Hobbies > Ham & CB Radio Corner

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-26-2012, 06:10 PM
smslavin's Avatar
smslavin smslavin is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Dec 2010
Location: On a plane...
Posts: 692
Default FTM-350 firmware upgrade

As I was monkeying around with the APRS this afternoon, I realized it was time for a firmware upgrade. I'm still at 1.0 and I believe upgrading to the latest, 1.3, will make it the 350AR.

I do not have the CT-140 data cable but it looks like you can use the RT Systems USB cable that comes with the programming software. The upgrader asks for a COM port (only a little bit outdated) but if you look in the Device Manager for Windows, it should show you which one the radio is connected to via USB.

It looks like you have to remove the radio's cover and flip a switch prior to doing the upgrade. The wind is a bit fierce out here today and I wasn't in the mood to pull out my driver's seat and undo the radio as my fingers were already frozen from programming the APRS. Wish the truck fit in the garage. <insert SoCal wussie comment here> So, I haven't done this yet but probably will later this week.
__________________
{ slavin photography | KJ6LDF }
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2012, 06:24 PM
wesintl's Avatar
wesintl wesintl is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Aug 2005
Location: in da house
Posts: 7,595
Send a message via AIM to wesintl
Default

I've got a 350 too. I could use an upgrade let me know if I can borrow the programming software kit.
__________________
See you on the trail
WØREK
Couple o' FJ40's, BJ70, UZJ100, TDI 66FJ40,82FJ60,97FZJ80
TLCA#4180
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2012, 07:21 PM
smslavin's Avatar
smslavin smslavin is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Dec 2010
Location: On a plane...
Posts: 692
Default

The RT software won't do the firmware update. Yaesu has their own installer for the update. You can download it here. It's under the Files tab. Make sure to read the instructions as they are pretty specific.

I'm more than happy to loan you the cable though.
__________________
{ slavin photography | KJ6LDF }
Reply With Quote
  #4  
Old 02-26-2012, 07:42 PM
DaveInDenver's Avatar
DaveInDenver DaveInDenver is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Jun 2006
Location: Larimer County
Posts: 6,587
Default

I've got the RT USB-81, which will work for firmware upgrades.

I also have the RT Systems programming software.

FWIW, I also the GTRANS cable and built a DIN8 to DB9 adapter if anyone wants to try GPS in, waypoints out of their FTM-350. It works with various devices and I've tested it with a Nuvi 350 and a GPS-18.
__________________
'91 Toyota Pickup
'09 Kawasaki KLR650
'12 Gunnar Rockhound 29

“Anyone who believes in indefinite growth in anything physical, on a physically finite planet, is either mad or an economist.” -- Kenneth E. Boulding
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.