Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > General Tech Forum

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 07-27-2012, 01:17 PM
FJBRADY's Avatar
FJBRADY FJBRADY is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Highlands Ranch
Posts: 2,040
Default

Quote:
Originally Posted by corsair23 View Post
My 40 does this - it has an SM420

I'll be backing out of the garage and when I push in the clutch it will sometimes buck like the parking brake is still engaged. No issues in forward gears. I'm with you that I think my issue is with a shoe getting hung up...
I too have a sm420 and never had this problem. My parking break does not work, disengaged. Disengage the pbrake and see if your issue goes away.

Good luck.
__________________
Steve Brady
TLCA # 19524
KD0JVZ

97 LX450
Reply With Quote
  #12  
Old 07-27-2012, 06:01 PM
rover67's Avatar
rover67 rover67 is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Boulder, Co
Posts: 5,347
Default

Quote:
Originally Posted by baja1d View Post
Just for clarification, I do have 5 forward gears working properly & it does operate in reverse. It's only when I push in the clutch or let off the gas that is jolts to a quick stop. I think that this may be related to the parking break drum, like a shoe gets hung up. My plan is to take the parking break shoes out to test my theory.
nevermind on the gear stuck thing.... sounds like that's not it.
__________________
Marco Capote
KDGWX
85 FJ60
82 FJ40
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 06:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.