Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > General Tech Forum

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-19-2010, 12:04 PM
Lars's Avatar
Lars Lars is offline
Rising Sun Webmaster
 
Join Date: Jan 2009
Location: Arvada
Posts: 448
Default vsc lights

Okay, I might need some advice. I was driving home Tuesday from work in my 06 4runner, both vsc lights and the wheel slipping light came on. They seem to come on about a minute after it's started. Obviously, since is was 90 degrees and dry, the tires where not slipping, nor was I in 4 wheel drive. Any thoughts on what the 4runner is trying to tell me? I have an appointment at the dealer Monday ( hopefully it's still under warranty) but would like an educated guess going in.

Thanks
__________________
-James Simpson 06 4runner -KD0LAR
Reply With Quote
  #2  
Old 08-19-2010, 03:42 PM
corsair23's Avatar
corsair23 corsair23 is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Littleton
Posts: 8,697
Default

Bump for you 'cuz I know even less about 4Runners than I do 80 series which isn't much
__________________
Jeff Z. (the "not quite as skinny" one)
TLCA #17037
'97 LX450 - aka "The Whale"
'97 FZJ80 Antique Sage AE #267, stock
12/74 FJ40, 2F, SM420, 4" Lift, ARBs, 33" MTRs

:

"...anything else i can do for you guys, how about i wash your car or mow your lawn while you figure out your firewall system? I am now boarderline insane/unibomber." Kipper

"That assumes I'm even capable of pulling and stabbing..." Jacket

"I really like having a detachable unit." Beater
Reply With Quote
  #3  
Old 08-19-2010, 08:57 PM
Jacket's Avatar
Jacket Jacket is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lafayette
Posts: 3,964
Default

Is the ABS light and/or BRAKE light illuminated? I assume there's no check engine light? If yes on ABS or BRAKE, you could check the brake system for any issues: brake fluid low, pads worn, loose sensor, etc. If it's just the indicators you listed, it might just be some wacky issue with the computer or a reset that didn't quite happen correctly.

If the brake system seems fine, you could just pull the negative terminal on the battery for a couple minutes, then hook it back up and see if the computer resets itself. Problem might go away and never be seen again. If it comes back, then the visit to the dealer makes sense.
__________________
- Matt
1976 FJ40 - green and mostly stock
1996 FZJ80 - not so stock
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2010, 06:51 AM
Lars's Avatar
Lars Lars is offline
Rising Sun Webmaster
 
Join Date: Jan 2009
Location: Arvada
Posts: 448
Default

I'll give it a shot. No brake lights etc, bracks checked out fine 3 months ago. Thanks for the thought
__________________
-James Simpson 06 4runner -KD0LAR
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.