Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > General Tech Forum

Reply
 
Thread Tools
  #41  
Old 01-04-2011, 08:01 PM
rover67's Avatar
rover67 rover67 is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Boulder, Co
Posts: 5,419
Default

well, just for the record, I checked my book and it looks like the oil was about 4k miles and 3 months old. Not too bad I guess.

I am going to order some new cats tonight and throw them on to see if that does any better.... they seemed to be running no hotter than the exhaust pipe when I checked them today.
__________________
Marco Capote
KDGWX
85 FJ60
82 FJ40
Reply With Quote
  #42  
Old 01-04-2011, 10:21 PM
jacdaw's Avatar
jacdaw jacdaw is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Jan 2009
Location: Lafayette
Posts: 1,233
Default

Quote:
Originally Posted by nakman View Post
good job, Marco... are you getting collector plates now?
On an '85? What, did Ritter rescind the damage he did before leaving office? If so, sign me up!
__________________
John A. Clary | TLCA 19964 | johnclary.net | '85 900-16vT "Sigrid"
Reply With Quote
  #43  
Old 01-04-2011, 11:21 PM
nakman's Avatar
nakman nakman is offline
Rising Sun Commander
 
Join Date: Aug 2005
Location: north side
Posts: 10,026
Default

Yeah, you're right John, never mind..
__________________
99 uzj100, 05 525EXC

www.gamiviti.com

Reply With Quote
  #44  
Old 01-05-2011, 02:59 PM
rover67's Avatar
rover67 rover67 is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Boulder, Co
Posts: 5,419
Default Cat temperature

So I got one of those fancy infrared thermometers and measured the cat temps today.... my previous method was more of a guess than anything else.

both cats (I have one on each cylinder bank) were reading about 400* inlet and 550*-600* outlet temps.

Seems like they are working based on folks saying that temperature differences of 100+ degrees are a good indication..

can anybody else comment?

this is after a period of time on HWY 36 then some idling before pulling in to the parking lot of lowes.
__________________
Marco Capote
KDGWX
85 FJ60
82 FJ40
Reply With Quote
  #45  
Old 01-26-2011, 01:35 AM
rover67's Avatar
rover67 rover67 is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Boulder, Co
Posts: 5,419
Default

S I am still trying to figure out why my motor is not runnign well in terms of tail pipe emissions.....

I've been wanting to send the injectors off for a while, so I went ahead and did it.

Well, 160 bucks later the injectors are all done.

I kinda thought that they were clogged or not flowing right but I was wrong. The are all flowing nicely, so the service by Witchhunter only improved them marginally.

I just ordered two new cats tonight. I'll throw those on and see what it does after that. Hopefully that does the trick. If not it's on to O2 sensors even though the seem to be performing nicely in the software.
__________________
Marco Capote
KDGWX
85 FJ60
82 FJ40
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.