Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > General Tech Forum

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-26-2007, 08:53 AM
FJBen's Avatar
FJBen FJBen is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 893
Default Turn Signal fun...



Ok, 67 40...turn signals in the bib...

Hazards work great
Brake lights work great
Dash indicator lights flash with hazards...
Fuses good, power to fuse block on both sides

no turn signals...

#1 Are there supposed to be 2 flashers 1 turn/1 hazard???

I pulled the signal switch off the steering column and with a test light I can see the different leads/power flashing when I hit the hazards...but nothing happens when I move the lever...

any thoughts on where to do next???
__________________
TLCA#15530

96 285's OME 's ride
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2007, 10:12 AM
treerootCO's Avatar
treerootCO treerootCO is offline
Rising Sun Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 4,446
Send a message via AIM to treerootCO
Default

the 67 did not have turn signals in the bib from the factory. Only had the two on the fenders. The bib lights are more or less parking/convoy lights. Check to see if the PO added the 2nd wire to the bib lights. If he/she did, then you can have turn signals in the bib.
__________________
aka Mike D.----->Bio Page KDøGWY
“He who goes unarmed in paradise had better be sure that that is where he is.”—James Thurber
"Its better to be thought a fool rather than to speak up and remove all doubt." - Lincoln
pride is ego, the word I had lost was dignity. The quality or state of being worthy of esteem or respect.
Ptarmigan build thread - 95FZJ80
www.root45.com
www.risingsun4x4club.org

TLCA #14133

Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2007, 10:31 AM
FJBen's Avatar
FJBen FJBen is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 893
Default

Quote:
Originally Posted by treerootCO View Post
the 67 did not have turn signals in the bib from the factory. Only had the two on the fenders. The bib lights are more or less parking/convoy lights. Check to see if the PO added the 2nd wire to the bib lights. If he/she did, then you can have turn signals in the bib.

yeah, he switched over like yours. It has the turn signals in the bib. The hazards flash there just fine...

He told me there is another flasher on the passenger side of the heater...which I can't find...did the old factory toyota flashers look different than the round little cylinders???
__________________
TLCA#15530

96 285's OME 's ride
Reply With Quote
  #4  
Old 02-26-2007, 10:34 AM
subzali's Avatar
subzali subzali is offline
Rising Sun member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Denver CO
Posts: 7,551
Default

See if the contacts on the switch in the steering column are corroded etc...at least on my '77, power goes from the hazard switch to the flasher and back to the hazard switch before going up the steering column to the lever. I think some of the connections inside the hazard switch are not sound, so I have the opposite problem...no hazards but I do have turn signals (now after bypassing the return to the hazard switch).

I don't know if there were two separate flashers on earlier years, but the Toyota ones should be big and rectangular.

Take a lead from the battery and (after checking to make sure the bulbs work) connect it progressively further back in the wiring harness. You probably have a break somewhere, there are a couple of junctions.

I don't know if this will help...
__________________
Matt Miller
TLCA# 13684
Rising Sun Bio
1977 FJ40 2F "Brahma" + Lockright, tach, Warn 8274, FJ60 Power Steering, soon to lose the Sanden OBA to go back to factory emissions
1996 FZJ80 1FZ-FE factory lockers + Safari Turbo , CDL switch, cup holder, AATLAS1X leather, heated seats and JDM switches
2000 Tundra Limited TRD 2UZ-FE SOLD
Reply With Quote
  #5  
Old 02-26-2007, 02:20 PM
FJBen's Avatar
FJBen FJBen is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 893
Default

alright...I'm blind...and dumb....

I had to lay on my back, have my head into the firewall and then above the heater I found this little silver flicker...moved some stuff...and sure enough...there is the other flasher...

I looked for an hour the other night...oh well...bought a new flasher at lunch and I'll see how well she works tonight...

now If I can just get the heater motor to work!
__________________
TLCA#15530

96 285's OME 's ride
Reply With Quote
  #6  
Old 02-27-2007, 02:54 PM
wesintl's Avatar
wesintl wesintl is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Aug 2005
Location: in da house
Posts: 7,554
Send a message via AIM to wesintl
Default

how about buying some turn signals... http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1966-...spagenameZWDVW

they are also that that much new from the dealer...
__________________
See you on the trail
WØREK
Couple o' FJ40's, BJ70, UZJ100, TDI 66FJ40,82FJ60,97FZJ80
TLCA#4180

Last edited by wesintl; 02-27-2007 at 03:24 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-27-2007, 03:19 PM
FJBen's Avatar
FJBen FJBen is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 893
Default

nice! I may have to bid on those...the PO thinks he still has them...but isn't sure...DOH!
__________________
TLCA#15530

96 285's OME 's ride
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 04:32 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.