Rising Sun Member Forums  

Go Back   Rising Sun Member Forums > Toyota 4x4 > General Tech Forum

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-02-2008, 06:45 PM
Mendocino's Avatar
Mendocino Mendocino is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Sep 2005
Location: North Side
Posts: 1,685
Default Free floater WB torque

I am having some trouble getting my rear axle full floater (Dana 60) wheel bearings appropriately torqued. When I tighten them using the "special socket" I still can feel a bit of movement on the rotor when I move it up and down and side to side. This is not a lot of movement, but I can feel it. I have been using the breaker bar to tighten them and this just seems excessive. The rotor does spin nicely however. Any advice?
__________________
03 UZJ100 (2.5" OME/Slee suspension), LEDs, cross drilled and slotted rotors by PowerStop, and some other goodies.
75 FJ40 with stuff; and now weighing in at 4370 lbs.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2008, 06:58 PM
Mendocino's Avatar
Mendocino Mendocino is offline
Hard Core 4+
 
Join Date: Sep 2005
Location: North Side
Posts: 1,685
Default Follow up

I took a much closer look and discovered that the rotor is slightly loose, not the hub on the spindle. I will attempt to tighten the Torx fasteners that hold it on, but it should not make much difference because the wheel will push the rotor against the hub flange when the lug nuts are tightened.
__________________
03 UZJ100 (2.5" OME/Slee suspension), LEDs, cross drilled and slotted rotors by PowerStop, and some other goodies.
75 FJ40 with stuff; and now weighing in at 4370 lbs.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.